Atenție! NU se schimbă codul rutier! Cei fără 10 clase pot da pentru permis

În ultima perioadă au fost lansate în spațiul public mai multe articole de presă care transmit că data de 1 iulie aduce schimbări importante în Codul Rutier.

„Potrivit noului Cod Rutier, toți cetățenii care își doresc să obțină permisul de conducere trebuie să fi terminat cel puțin 10 clase” – informează mai multe publicații locale și naționale. (FALS!)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De la 1 iulie NU apar astfel de schimbări în Codul Rutier iar orice persoană cu vârsta minimă de 18 ani și integră din punct de vedere fizic și psihic trebuie să știe că poate candida pentru obținerea permisului de conducere în România, dacă îndeplinește condițiile cerute de Ordinul MAI 268/2010.

În acest act nu este restricționată sub nicio formă obținerea permisului de conducere al autovehiculelor de nivelul minim de studii.

Cu siguranță că ar fi mult mai bine pentru toată lumea dacă persoana aflată la volanul sau la ghidonul unui vehicul ar avea studii sau capacități intelectuale ma iridicate, în primul rând pentru înțelegerea și siguranța traficului auto.

Mai multe detalii, în reportajul video al celor de la stiripiatraneamt.ro de mai jos:

PUBLICITATE