Atenție! NU e exercițiu! Vor suna sirenele în Neamț. Deversare barajul Izvorul Muntelui (25 iulie)

ACTUALIZARE: Prefectura Neamț: Deversarea din lacul Izvorul Muntelui, 136 mc/secundă

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Comunicat Prefectura Neamț:

Având în vedere situația hidrometeorologică și prognoza pentru următoarele zile,  pentru ca siguranța populației din județ este cea mai importantă pentru autoritati, am luat următoarele măsuri:

Începând de astăzi, 25 iulie 2018, ora 15:00 se efectuează de către SC Hidroelectrica SA, cu aprobarea Administrației Bazinale de Apa Siret, manevre de evacuare prin deversare a unui debit de 50 mc/secundă din acumularea Izvorul Muntelui. Scopul acestor manevre este pregatirea pentru preluarea unor eventuale debite suplimentare ale râului Bistrița.

În funcție de evoluția debitului afluent se va modifica valoarea deversării.

Este o acțiune reglementată care nu trebuie să aibă efecte negative.
Începerea deversării va fi precedată de utilizarea locală a sistemului de avertizare-alarmare al SC Hidroelectrica SA în aval de Barajul Izvorul Muntelui.

Influența deversării pe albie va fi urmărită de reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț si Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Neamț.

Am luat legătura cu reprezentanții prefecturilor din Bacău și Vrancea pentru a colabora pana la rezolvarea problemelor .

Asigur toți cetățenii că siguranța lor este foarte importanta pentru mine și că voi coordona activitatea CJSU astfel încât toate instituțiile ce au competențe in domeniu să își facă datoria in folosul cetățeanului.

Prefectul Județului Neamț, Daniela SOROCEANU
PUBLICITATE