ATENȚIE cum plătiți factura E-on. O femeie din Piatra Neamț a fost deconectată după ce a plătit factura

 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

O femeie din Piatra Neamț a trecut printr-o întâmplare neplăcută. După ce și-a plătit factura la energie electrică, a fost deconectată (fără a primi preaviz) și a stat 4 ore la coadă ca să plătească 300 de lei, reconectarea.

Chitanta factura EonFactura E-onȘi-a plătit factura la robotul de la bancă
„Aveam o factură restantă de 210 lei. Am mai primit o altă factură în care era trecută valoarea curentă de 106 lei plus factura neachitată de 210 lei. Pentru că se apropia perioada de grație pentru factura neachitată, m-am dus vineri și am achitat contravaloarea de 217 lei din 316 cat era total. Dar când am plătit la Roboțelul de la Bancă, am dat să-mi citească codul de bare din partea de sus a paginii. Și am stat liniștită, că am plătit factura.

Aviz debransareI-a fost tăiat curentul fără să primească preaviz
Luni seara, când am ajuns acasă, o vecină m-a întâmpinat pe scări cu hârtia de deconectare a curentului pentru neplată. Nici măcar preaviz n-am primit. Am dat telefon la 0800 800 366 și mi s-a confirmat ca am făcut plata vineri, au intrat banii în cont, dar pentru faptul că eu am dat să citească codul de bare din partea de sus (aferentă facturii curente), s-a considerat că am achitat factura curentă, iar restul până la 217, s-a scăzut din datoria facturii restante. Astfel a rămas un debit de 99 de lei din factura restantă.
Aceeași persoană, mi-a spus la telefon că plata pentru fatura restantă se află în codul din stânga paginii, deasupra fiind codul pentru factura curentă. Mi s-a spus că aceste lucruri ar trebui să le fi știut pentru că acum un an de zile, mi s-ar fi trimis o înștiințare despre noul format al facturii cu cele 2 coduri de bare.

Chitanta bransare EonA stat 4 ore la coadă să plătească reconectarea
A doua zi, mi-am luat liber de la serviciu o oră, pentru a-mi achita restul facturii plus taxa de deranșare de 300 lei. La 10:30 mi-am luat bon de ordine la E-on. Cu toate că eram a 13-a, rândul meu a venit pe la ora 14:20 (aproape 4 ore). Cu părere de rău, funcționara de la ghișeu a rămas mirată că deși aveam bani în cont, am fost deconectată. Mai mult de atât, mi-a spus că multe persoane pățesc la fel, din cauza confuziei sau a faptului că nu știu cum să folosească codurile de bare.”

Ce reprezintă codurile de bare de pe factură:

Model plata factura EON

PUBLICITATE