Atenție cum conduceți pe ploaie! Ieri, trei accidente au avut loc în Neamț


În ziua de 25.05.2016, în jurul orei 16.50, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe DN 15, în localitatea Roznov, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Din primele cercetări efectuate se pare că în timp ce un bărbat de 37 de ani, din Piatra Neamț conducea un autoturism DN 15, având direcţia de mers Piatra Neamţ – Bacău, a surprins şi accidentat un minor de 8 ani, care s-a angajat în traversarea străzii în fugă și fără să se asigure. Victima a fost transportată la Spitalul Județean Neamţ, iar conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În seara zilei de 25.05.2016 orele 21.48, dispeceratul Poliţiei oraş Tg. Neamţ a fost sesizat despre faptul că pe raza oraşului s-a produs un accident rutier, în urma căruia a rezultat rănirea a trei persoane.
Di primele cercetări se pare că, în timp ce un tânăr de 19 ani, din Bălțătești conducea un autoturism pe DN 15C, în direcţia de mers Tg. Neamţ – Oglinzi a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se pe un teren arabil din partea dreaptă a drumului.
În urma accidentului, a rezultat rănirea conducătorului auto și a pasagerilor din autoturism, doi tineri de17 și 20 de ani, din Bălțătești. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Tot ieri, în jurul orei 19.00, pe DN 15C, în afara localității Gârcina, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane.Din primele cercetări a reieșit că în timp ce un bărbat de 41 de ani, din Girov conducea o autoutilitară pe DN 15C, din direcția Târgu Neamț-Piatra Neamț, într-o curba la stânga nu ar fi adaptat viteza la condițiile unui carosabil umed, a derapat și a pătruns pe contrasens, intrând in coliziune cu două autoturisme, care circulau din sensul opus de mers.
În urma impactului a rezultat avariere celor trei autovehicule și vătămarea corporala celorlalți doi conducători auto, un tânăr de 21din Agapia și un bărbat de 59 ani, din Piatra Neamț. Vezi și Accident în zona Ocol. Trei mașini implicate. O persoană accidentată

În toate cele trei cazuri, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

ALEGE VIAŢA! CONDUCEŢI PRUDENT, PE TIMP PLOIOS!

Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizării meteorologice de cod galben de ploi, vă recomandă să conduceţi prudent, să adaptaţi continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic şi să luaţi în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial atunci când carosabilul este umed.
Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.
De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.
În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.
Totodată, le recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.
În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
În condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.
Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
Totodată, recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Comunicat Poliția Neamț

PUBLICITATE