Atenție! Avalanșă pe Ceahlău. Avertismentul salvamontiștilor (FOTO)

Atenție! Pericol de avalanșă pe masivul Ceahlău, transmis salvamontiștii nemțeni.

Salvamont Neamț transmite că s-a confirmat diagnoza straturilor de zapadă efectuată de specialiștii din cadrul serviciului acum aproximativ zece zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Atât pe fețele estice cât și pe cele de N și NV încă de sâmbăta trecută s-au produs avalanșe iar pe jgheaburile din zona Cabanai Dochia au fost obdervate fisuri adânci în straturile depuse de-a lungul iernii.

In conditiile in care cantitatea de zapada in zona superioara depaseste 120 cm iar in acumulari 2-3 m, considaram pericolul producerii de noi avalanse de gradul 5/5 .

Raman relativ sigure traseele Jgheabul cu Hotare, Curmatura Lutul Rosu (cu probleme la iesirea in golul alpin) si Durau – Fantanele – Vf. Toaca – Dochia cu probleme la traversarea Jgheabului Mare. RESTUL TRASEELEOR RAMAN INCHISE !!! – spun salvamontișrii

La acesta ora in Masivul Ceahlau continua sa ninga si vizibilitatea este foarte radusa .

Conform prognozelor va continua să ningă și în următoarele patru zile cu o pauză în ziua de duminică, iar temperaturile minime vor fi de -6 grade în zona Stațiunii Durău și -10 grade la Vf. Toaca.

Mai jos, FOTO cu avalansa care a intersectat un traseu turistic.
Nu este de mari dimensiuni dar suficient cât să te arunce în zona de pereților din imediata apropiere cu consecințe extrem de grave. – mai spune Salvamont Neamț

PUBLICITATE