Atenție! Adaptați viteza pe un carosabil umed. Doi tineri șoferi din Neamț, răniți în accidente

Două accidente rutiere, pe fondul carosabilului umed, au avut loc duminică seară și azi-noapte în județul Neamț.

Duminică seară, în jurul orei 21:20, polițiștii nemțeni au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutie, pe DN 15D, în localitatea Gâdinți.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că în timp ce un tânăr de 25 de ani, din Roman conducea un autoturism, în localitatea Gâdinți, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pătrunzând pe sensul opus și oprindu-se într-un șanț.

Potrivit unor surse, accidentul a avut loc pe fondul unui carosabil ud și a unor succesiune de curbe.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

Cel de-al doilea accident a avut loc azi-noapte, la Târgu-Neamț (vezi articolul AICI)

Polițiștii recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să sporească atenţia şi să nu bruscheze comenzile vehiculului.

Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile, astfel că fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

Asigurăţi o vizibilitate foarte bună prin parbriz, geamurile laterale şi lunetă.

Pe un carosabil umed creşte distanţa de frânare, astfel că trebuie păstrată o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, pentru a putea opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

PUBLICITATE