Atentate teroriste la Paris. Cel puţin 140 de persoane au fost ucise și alte aproximativ 200 rănite

Un val de atentate teroriste a avut loc aseara în capitala Franței. Cel puţin 140 de persoane au fost ucise și alte aproximativ 200 rănite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Două explozii au avut loc în zona stadionului „Stade de France”, în timpul unui meci amical de fotbal între Franţei şi Germaniei. Președintele Francois Hollande, prezent la meciul de fotbal, a fost evacuat și ulterior a declanșat starea de urgență.

În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan.

Cele șase atentate simultane au fost provocate de opt teroriști. Șapte s-au sinucis, unul a fost împușcat, informează AFP, care citează surse din parchetul general francez.

Autoritățile franceze se referiseră inițial  la trei presupuși atacatori morți în sala de spectacole din Bataclan, unde avusese loc o luare de ostatici, și la un kamikaze ucis în apropiere de Stade de France, în nordul Parisului.

ISIS a anunțat că atentatele nu se vor opri aici. „Urmează Roma, Londra și Washington”, e mesajul postat pe o rețea de socializare de Statul Islamic, conform dcnews.ro

PUBLICITATE