Atentat terorist în Barcelona. 13 morți. Printre cei 80 de răniți e și un român

Actualizare: Teroare în Spania! Încă un atentat terorist. MAE: Doi români, printre răniți

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un atentat terorist a avut loc astăzi, 17 august, la Barcelona, într-o zonă turistică (poate cea mai populară din oraş – La Rambla), unde o furgonetă a intrat în plin în mulţimea de oameni. Din primele informații, duba a intrat pe trotuar, în mulțime, unde erau zeci de oameni. După ce a pătruns în mulțime, cel aflat la volan a fugit după ce a abandonat vehiculul ce s-a izbit de un chioșc, furgoneta parcurgând circa 600 de metri pe artera pietonală.

Un oficial al guvernului regional catalan a confirmat că un ultim bilanț (ora 22:00) al atacului este de 13 morți și cel puțin 80 de răniți. ISIS revendica atentatul terorist. Două persoane au fost arestate, relateaza Reuters.

Printre cei 80 de răniți se află și un român. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani, care se afla în Barcelona ca turist. Bărbatul a suferit fracturi multiple. – notează digi24.ro

Ministerul Afacerilor Externe transmite că, în urma demersurilor întreprinse sub coordonarea Celulei de criza a MAE, convocată din dispoziția ministrului afacerilor externe, a fost identificat un cetățean român printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona”, precizează sursa citată.

Potrivit MAE, reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona se vor deplasa la spitalul în care persoana rănită este internată, pentru a acorda asistență consulară.

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032 – se mai arată în comunicat.

PUBLICITATE