Atac cibernetic în România. Site-urile Guvernului, MApN, Poliției de Frontieră și CFR, printre cele vizate

Atac cibernetic de amploare la instituțiile statului român! Site-urile Guvernului României, Ministerului Apărării, Poliției de Frontieră, operatorului feroviar CFR Călători și al unei bănci au fost atacate.

În această dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor.

Accesul către site-ul www.gov.ro (site-ul Guvernului) a fost refăcut.

Atacul cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, și asupra site-ului MApN (www.mapn.ro), anunță instituția. Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN, precizează ministerul.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului.

Grupul de hacking Killnet își revendică responsabilitatea pentru acest atac cibernetic

PUBLICITATE