„Astea da măsuri” pentru violența în școli: cursuri, inspecții, chestionare și ore de dirigenție


În săptămâna precedentă, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț, a organizat întâlniri de lucru cu directorii unităților școlare de nivel gimnazial și liceal, pe problema actelor de violență în școli. Întâlnirile au fost organizate în Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Nr. 1007 - 2016-page-001În urma discuțiilor purtate cu directorii unităților școlare au fost identificate mai multe cauze ale fenomenului de violență în școli și în mod evident a reieșit că activitatea educativă la nivelul școlilor este deficitară.

De comun acord, cu directorii unităților școlare, s-au găsit căi de îmbunătățire a situației actuale, prin acțiuni care ar trebui să fie organizate la nivel județean și să vizeze următoarele:

  • monitorizarea activităților educative, în general și a activității la ora de dirigenție, în special.
  • organizarea de cursuri de formare a profesorilor diriginți, în semestrul al II-lea.
  • inspecții tematice pe subiectul supus dezbaterii.
  • colaborarea cu CJRAE Neamț în vederea elaborării de chestionare pentru identificarea cauzelor care duc la un comportament neadecvat în școli

În perioada imediat următoare, ISJ Neamț ca realiza agenda inspecțiilor tematice pentru monitorizarea activității profesorilor diriginți, în scopul creșterii calității activității educative.

PUBLICITATE