Asociaţia FII ACTIV vă invită duminică, 10 iulie, la o demonstraţie de prim ajutor


Asociaţia FII ACTIV are plăcerea să vă invite la o demonstraţie de prim ajutor, duminică 10 Iulie începând cu ora 17:00 la Ponton Lacul Bâtca Doamnei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

13626431_1566997530262828_6843505473519171828_nFiecare dintre noi ar trebui să ştie să acorde primul ajutor persoanelor care au suferit unele accidente. Oricât de rapid am suna la 112 şi oricât de repede ar ajunge la victimă un echipaj medical specializat, există situaţii în care primul ajutor trebuie acordat urgent. Fie că este vorba despre un stop cardio -respirator, o fractură sau o banală julitură este important ca fiecare cetăţean să aibă cunoştinţele necesare pentru a acționa rapid și eficient în timp de criză. Aceste cunoștințe, când sunt implementate corect, au potențialul de a salva vieți.

Proiectul este parte a programului Global Citizens Fellowship, finanţat de Universitatea UCLA iar iniţiativa aparţine nemţeanului de doar 21 de ani Mihai-Alexandru Popescu, student în anul doi la prestigioasa universitate Americană.

Daca în anii trecuţi proiectele au vizat ţări precum Uganda, Ecuador, Zambia sau Togo, anul acesta proiectul lui a fost cel selectat, el revenind acasă la Piatra Neamț pentru a desfășura activitățile plănuite. Ideea proiectului este predarea gratuită a unor cursuri de prim ajutor și de resuscitare cardiopulmonară în Județul Neamț, în special tineretului, prin intermediul școlilor. Dacă în majoritatea țărilor dezvoltate sunt oferite diferite astfel de cursuri, din păcate România încă nu a remarcat poențialul maxim al acestei oportunități. Personal, crede că lipsa cunoștințelor de prim ajutor rămâne un gol în educația universală a elevilor, proiectul fiind creat cu scopul de a combate într-un mod direct golul de informaţii, dar și cu gândul că într-o zi, un beneficiar al cursurilor va salva o viață

Intrarea liberă!

PUBLICITATE