Asistent medical din Neamț, decorat de Iohannis

45 de medici şi asistenţi medicali din mai multe judeţe ale ţării au fost decoraţi, miercuri, de preşedintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naţionale a Ambulanţei.

La ceremonie, care a avut loc în grădina Palatului Cotroceni, au participat şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Președintele a acordat Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler pentru 21 de medici şi Medalia “Meritul Sanitar” clasa a III-a pentru 24 de asistenţi medicali.

Decoraţia a fost conferită acestora pentru “profesionalismul, dăruirea, curajul şi solidaritatea manifestate de la începutul pandemiei COVID-19 în cadrul Serviciilor de Ambulanţă Judeţene în scopul asigurării unui înalt nivel de îngrijiri destinate populaţiei”.

Roibu Radu Gabriel este asistent medical la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț și este unul dintre cei 24 de asistenți medicali decorați de Klaus Iohannis.

Klaus Iohanis, președintele României:

“Cei care lucrează în serviciile de ambulanță, aflați mereu în prima linie, duc permanent o luptă epuizantă contra cronometru, care de cele mai multe ori face diferența dintre viață și moarte. Sunteți salvatorii noștri, oameni incredibili care acționați, dincolo de chemarea datoriei, în circumstanțe extraordinare, pentru a răspunde prompt în momentele de cumpănă din viața semenilor. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți!“

PUBLICITATE
SURSĂstiripiatraneamt.ro