Asfaltare pe ploaie, pe un sector de drum care trebuie să susțină traficul greu (VIDEO)

știre actualizată

În #NouaPiatra a primarului Andrei Carabelea se muncește. Nu contează cum, când, unde și de ce, important este să se vadă că se muncește din greu.

Un exemplu elocvent este asfaltarea pe ploaie de astăzi, 25 august, făcută societatea care trebuie să întrețină lucarea de pe strada Petru Movilă, la ieșirea din oraș spre Bicaz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un clip postat pe rețelele de socializare îi arată pe muncitori cum asfaltează de zor în timp ce afară plouă. Dacă ar fi fost o mică plombare într-o parare de prin cartier, poate nu era o problemă. Dar nu poți să torni asfalt pe ploaie, pe un sector de drum care trebuie să susțină traficul greu.

Dacă ar fi fost o zi caniculară și din senin, un nor ar fi adus precipitații pentru câeva minute, era de înțeles. Dar INMH a anunțat din timp că județul Neamț se află sub cod portocaliu de ploi.

Primăria municipiului Piatra-Neamț va trebui să vadă în ce fel va recepționa această lucrare făcută pe timp de ploaie.

DREPT LA REPLICĂ

Ca urmare a articolului apărut în publicația stiri-neamt.ro: Asfaltare pe ploaie, pe un sector de drum care trebuie să susțină traficul greu (VIDEO), în data de 25.08.2021, vă comunicăm următoarele:

În primul rând, asfaltările la care faceți referire în articol sunt lucrări solicitate la finalul perioadei de garanție, respectiv remedierea tuturor defecțiunilor apărute, în vederea recepției finale. 

Contractul respectiv este încheiat între Municipiului Piatra-Neamț și S.C. Pa&Co International S.R.L. Oituz, județul Bacău. Având în vedere finalizarea perioadei de garanție a întregii lucrări, echipele firmei s-au deplasat în Piatra-Neamț pentru efectuarea reparațiilor. În timpul acestora, a început ploaia și au fost nevoiți să încheie, pentru a nu lăsa găuri în asflat. A fost o decizie asumată, mai ales că la momentul respectiv nu era o cantitate foarte mare de averse pe metru pătrat. În plus, dacă gropile ar fi rămas neumplute, ar fi creat disconfort participanților la trafic. 

În al doilea rând, am solicitat constructorului ca lucrările de remediere a defecțiunilor efectuate ieri, pe timp de ploaie, să fie refăcute, ceea ce s-a și întâmplat astăzi. În imaginile anexate vă prezentăm echipele lucrând la reasfaltare în condiții optime.

PUBLICITATE
SURSĂvideo: Toma Sebastian