Arsene: „Copiii și adulții din centre, lăsați flămânzi de Guvernul PNL!”

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, reacționează dur după ce salariații din cadrul DGASPC Neamț nu și-au primit salariile aferente lunii septembrie. 

Salariații din cadrul DGASPC Neamț, inclusiv cei din centrele pentru adulți și copii, membri ai organizațiilor sindicale, intenționează să demareze săptămâna viitoare mișcări de protest.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Nemulțumirile sunt declanșate de faptul că sute de copii și adulți cu dizabilități vor rămâne de luna viitoare fără hrană și căldură.

Totodată, angajații sunt revoltați din cauză că nu au fost achitate salariile aferente lunii septembrie și, din păcate, nici nu există perspective de acordare a drepturilor bănești cuvenite în viitorul apropiat. (vezi articolul AICI)

Deși președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a transmis încă din luna august mai multe solicitări Guvernului pentru a rezolva această situație, ele au rămas fără răspuns.

Mai jos, reacția președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene:

A trecut o săptămână de când salariații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț nu și-au primit salariile și nu au ce sa pună pe masa familiilor, din cauza Guvernului PNL.
Ticăloșia și cinismul liberalilor au atins cea mai defavorizată categorie de nemțeni: cei care își duc viața în centre de plasament și de asistență socială, oameni părăsiți de familii, cu grele suferințe și nevoi speciale.
Anual, conform legislației în vigoare, de la bugetul de stat se asigură fonduri copiilor și adulților instituționalizați, acoperindu-se o parte dintre cheltuielile necesare.
De fiecare dată, Consiliul Județean a suportat diferența necesară, ceea ce s-a întâmplat și în 2020. Astfel, dintr-un necesar pe anul curent de la bugetul de stat de 85,7 milioane de lei, Guvernul PNL a alocat doar 53,9 milioane de lei. De la bugetul județului am contribuit cu 54,64 milioane de lei.
Din păcate, atât primul ministru Ludovic Orban, cât și ministrul de finanțe Florin Câțu au rămas impasibili și la nevoile oamenilor și la cele 4 adrese pe care le-am trimis instituțiilor pe care le conduc – 2 în luna august și 2 în octombrie.
Doar că anul acesta, când liberalii s-au aflat la guvernare, au ignorat aceste nevoi stringente, lăsând în județul Neamț mii de oameni nevinovați fără banii necesari traiului. Mai mult, ignorați de peneliști sunt și sute de angajați care au grijă de asistații din centre, asistenții personali și salariații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.
Cer public primului ministru și ministrului de finanțe să lase campania electorală și să se ocupe de problemele reale ale țării! Alocați de urgență diferența de 31,7 milioane de lei necesară celor vitregiți de soartă, care nu au norocul vostru de a trăi în lux, luându-și salariile la timp!
Leprelor liberale, dacă acești oameni nu votează, nu contează? Acești copiii nu au nicio vină că sunt vitregiți ai sorții! Nu vă mai bateți joc de ei!

RUȘINE SĂ VĂ FIE!!!

PUBLICITATE