Arestări în dosarul firmei Robmet din Piatra-Neamț

Ieri, 21 octombrie, cele 14 persoane reținute de la firma Robmet din Piatra-Neamț au fost prezentate instanței de judecată. Față de 3 persoane cu vârste cuprinse între 27 și 51 de ani, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de 11 persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani, a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile (vezi AICI decizia instanței).

În urma percheziţiilor efectuate la data de 19 octombrie, au fost descoperite înscrisuri ce vizează activitatea comercială a peste 110 entități juridice, aproximativ 44.000 de bucăți din diferite produse industriale, 10 ștampile falsificate, 30 de laptop-uri, 35 de terminale mobile, 35 de unități de stocare a informațiilor, 2 smart watch-uri, 4.500 de lire sterline, 3.000 de euro, 1.000 de dolari și 10.000 de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totodată, a fost dispusă sigilarea a 4 hale de depozitare a produselor industriale și a unei hale de producție.

21 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, pentru audieri.

Reamintim că, la data de 20 octombrie, în baza probatoriului administrat, față de 14 persoane, cu vârste cuprinse între 27 și 52 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, falsificarea instrumentelor de autentificare străine, dare și luare de mită, șantaj, proxenetism și concurență neloială.

La data de 19 octombrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au efectuat o acţiune în județele Neamț, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și Municipiul București.

Aceasta s-a desfășurat pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, concurență neloială și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în dauna a 106 persoane juridice de pe întreg teritoriul țării.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu scopul de a falsifica marcajele de pe produsele industriale și comercializarea acestora, prin inducerea în eroare cu privire la calitatea și proveniența lor, grup la care ulterior ar fi aderat mai multe persoane.

În vederea probării activității infracționale, au fost efectuate 19 percheziții, dintre care 10 la domiciliul unor persoane fizice și 9 la sediul unor societăți comerciale și puncte de lucru ale unor entități comerciale.

După finalizarea audierilor, la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, procurorul de caz va dispune măsurile legale care se impun.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor D.C.C.O., B.C.C.O. Bacău, B.C.C.O. București, B.C.C.O. Iași, B.C.C.O. Cluj, B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Timișoara, B.C.C.O. Galați, B.C.C.O. Alba, B.C.C.O. Ploiești, B.C.C.O. Pitești, B.C.C.O. Suceava, I.P.J. Brașov, I.P.J. Bacău, I.P.J. Buzău, I.P.J. Bistrița-Năsăud, I.P.J. Mureș, I.P.J. Neamț, I.P.J. Tulcea și al jandarmilor I.J.J. Neamț şi G.J.M. Bacău.

PUBLICITATE