Arafat, atac împotriva Asociației Dăruiește Viață: „Dăruiesc societății venin”

Secretarul de stat Raed Arafat lansează un atac la adresa fondatorarelor „Dăruiește viață” (asociația care ridică o secție ATI la Piatra-Neamț – vezi articol AICI), despre care spune că au „reacții isterice”, dar și că „dăruiesc societății venin și știri false, atacând din senin orice acțiune a celor care realmente salvează”.

Reacția șefului DSU vine după ce, miercuri, Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele asociației, a afirmat că TIR-urile transformate în unități mobile de Terapie Intensivă „nu pot funcționa pe termen lung”.

Raed Arafat le atacă pe fondatoarele „Dăruiește Viață”, după criticile la adresa unităților mobile de terapie intensivă: „Dăruiesc societății venin și știri false”

„De câțiva ani buni reprezentantele fundației „Dăruiește Viață” au atacat continuu sectorul de urgență, DSU, IGSU, etc., venind cu informații false, inexacte și care să pună la îndoială activitățile acestui sector”, susține Raed Arafat, într-un mesaj postat pe Facebook.

În continuare, el spune că „până acum am tolerat aceste atacuri fără a lua o poziție oficială, considerând că nu are rost să răspundem reacțiilor isterice nefondate ale personajelor respective”.

Și le acuză apoi pe Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației care construiește un spital de oncologie pentru copii din fonduri private, că „atacă orice acțiune a celor care salvează”.

„Una este să «dăruiești viața» și alta este să dăruiești societății venin și știri false, atacând din senin orice acțiune a celor care realmente salvează”, mai scrie Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

Atacul lui Raed Arafat vine după ce Oana Gheorghiu a declarat, în urma incidentului de la Marius Nasta, că unitățile mobile de Terapie Intensivă „nu au capacitatea de a funcționa pe termen lung”.

„Rămân la părerea că unitățile mobile-camion sunt bani aruncați.(…) Am tot spus că aceste unități nu pot fi folosite în siguranță pe termen lung și mai ales iarna. Dar na, DSU atât a putut, să achiziționeze niște camioane așa-zis de ATI”, a scris Oana Gheorghiu pe Facebook.

PUBLICITATE
SURSĂMesajul.ro