Aproximativ 200 de polițiști vor fi în teren, zilnic, de Paște

În perioada Sărbătorilor Pascale polițiștii nemțeni vor fi la datorie în serviciul comunităţii, astfel încât oamenii care participă la manifestările prilejuite de Sărbătoarea Pascală, să se afle în siguranță.

Aproximativ 200 de polițiști vor fi în teren, zilnic, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite și pentru a interveni rapid atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

În această perioadă, pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone, polițiștii rutieri își vor intensifica eforturile pentru menţinerea fluenţei traficului şi prevenirea producerii de evenimente rutiere.

Aceștia vor folosi aparate radar, aparate etilotest și drug test, în vederea depistării șoferilor care încalcă legislația rutieră.

Reamintim participanților la trafic să își păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenție sporită în trafic, să respecte regulile de circulație și semnalele polițiștilor rutieri.

Polițiștii vor fi prezenți în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane.

Pentru a vă petrece sărbătorile în siguranță, vă recomandăm:

Asigurați-vă că încuiați locuința, când plecați de acasă!

Spărgătorii pot profita de neglijenţa în ceea ce priveşte siguranţa locuinței. Un plus de interes în protecţia bunurilor vă va scuti de neplăceri.

Nu anunţaţi plecarea de acasă, prin postări pe site-urile de socializare! Pregătirile pentru deplasare trebuie să fie făcute cât mai discret.

În călătoriile cu mijloacele de transport, nu vă lăsați bagajele nesupravegheate!

În cazul cumpărăturilor online, verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail!

Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!  

Pentru confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu și la destinație e bine să ţineţi cont de următoarele recomandări:

Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului! Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!

Dacă traseul este mai lung, e bine să căutaţi popasurile special amenajate în acest sens!

Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul pe drum! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!

Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia!

Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la numărul unic de urgență 112.

Vă dorim să aveți sărbători liniștite și în siguranță!

PUBLICITATE