Aproximativ 100 de animale au fost salvate de pompierii nemțeni


Vineri, 03.06 a.c., la ora 15:58, un bărbat a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ, prin apel la „112”, că a rămas surprins pe o insulă din albia râului Moldova, în satul Roşiori, comuna Dulceşti cu tot cu animalele sale. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi şapte subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială complexă pentru salvări din diferite medii, o barcă pneumatică şi o ambulanţă SMURD. Folosind barca pneumatică şi asiguraţi de pe malul râului cu o cordiţă, pompierii au salvat proprietarul în vârstă de 76 de ani şi cele 80 de animale (ovine şi caprine). La intervenţie au participat membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi patru localnici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sâmbătă, 04.06 a.c., la ora 10:12, un bărbat a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ, prin apel la „112”, că animalele sale sunt surprinse de viitură pe lacul Bâtca Doamnei, în satul Agârcia, comuna Alexandru cel Bun. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi şase subofiţeri cu autospeciala pentru scafandri, o barcă pneumatică şi o ambulanţă SMURD. Pompierii au salvat în scurt timp cele 16 oi.

Sâmbătă, 04.06 a.c., la ora 11:16, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că un viţel a căzut într-un bazin de pe islazul comunei Ghindăoani. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială şi au salvat viţelul din bazinul cu adâncime de trei metri, în care nivelul apei era până la jumătate.

PUBLICITATE