NEAMȚ: Schimbare scandaloasă la conducerea Policlinicii

Ziua a 3-a de proteste la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț a scos la iveală o situație interesantă: schimbarea directorului Policlinicii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri, 13 februarie, a avut loc încă o zi de proteste la Spitalul Județean de Urgență. Aproximativ 50 de salariați (asistenți medicali, infirmiere și îngrijitoare) au protestat, cerând o rezolvare după ce le-au fost diminuate salariile.  Pe lângă salarii, oamenii sunt nemulțumiți de lipsurile din spital. Cele mai importante fiind materialele sanitare de bază: mănuși, dezinfectanți etc.

Protestele angajaților au scos la iveală o situație scandaloasă. Coordonatorul activității Policlinicii spitalului, Angela Gherasim, a fost demisă. Gherasim este și liderul Sindicatului „Sanitas” (afiliat Federației „Hipocrat”) iar protestele de zilele trecute se pare că i-au supărat pe șefi. Astfel, în locul ei a fost numită o apropiată a liderilor PSD Neamț (în special al doamnei senator Emilia Arcan – vezi foto), asistenta Teodora Gabriela Lungu.

Bineînțeles, conducerea spitalului are o „justificare” în schimbarea coordonatorului Policlinicii: o înștiințare (vezi foto) a directorului de îngrijiri, asistenta Nicolina Știrbu.

Se pare că lucrurile la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț încep să se complice, iar faptul că „Asistentele șefe din spital au primit telefoane de amenințare ca să nu mai meargă lumea la proteste” (după cum ne-a declarat un angajat al spitalului) ar trebui să fie un semnal de alarmă și pentru alte instituții…

PUBLICITATE