Aproape 80.000 de nemțeni sunt vaccinați

De la începutul Campaniei de vaccinare au fost administrate 145.240 doze de vaccin, din care 63.539 cu doza a 2-a.

Conform Registrului Electonic de Vaccinări, 79.659 persoane cu domiciliul în județul Neamț sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost raportate 52 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

În 81 de cabinete ale medicilor de familie au fost vaccinate până în acest moment 7.814 persoane cu vaccinul Johnson& Johnson și 12 persoane cu doza 1 din vaccinul Pfizer. 4.725 persoane au fost vaccinate in mediul rural, în 50 de cabinete de medicina de familie

În perioada 24 – 31 iulie au fost administrate 3.455 de doze de vaccin. 2.696 persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 759 cu doza de rapel. 2.058 persoane au fost vaccinate cu produsul Johnson&Johnson. 716 dintre acestea au fost vaccinate în 36 de cabinete medicale de familie. Nu au fost raportate reacții adverse.

Unde vă puteți vaccina în județul Neamț

În județul Neamț sunt operaționale 16 centre de vaccinare fixe, al căror program de lucru a fost adaptat în funcție de numărul de programări și activitatea echipelor mobile:

1 centru de vaccinare cu AstraZeneca:
• Piatra Neamţ – „Campusul Liceului Tehnologic Economic Administrativ”,

1 centru de vaccinare cu Johnson&Johnson:
• Piatra Neamţ – „Piata Centrala Sf. Gheorghe”,

2 centre de vaccinare cu Moderna:
• Roznov – „Scoala de arta si meserii”,
• Bicaz – „Bloc ANL”,

11 centre de vaccinare cu Pfizer:
• Piatra Neamt – „Piata Centrala Sf. Gheorghe”, ,
• Piatra Neamt – „Grădiniţa cu program normal Ocol”,
• Roman – „Colegiul Tehnic Miron Costin”,
• Tirgu Neamt – „Sală sport – Club Sportiv”,
• Horia – „Casa fotbalistului Stadion comunal”,
• Simioneşti, Cordun – „Căminul Cultural”,
• Cracaoani – „Centru de zi pentru copii”,
• Poiana Teiului – „After school”,
• Savinesti – „Cămin Cultural”,
• Lunca, Vinatori-Neamt – „Centru social”,
• Zanesti – „Fost dispensar Uman”.

În Piatra Neamț și Roman sunt organizate centre de vaccinare temporare și drive-thru, în care vă puteți vaccina, fără programare, cu Pfizer sau Johnson& Johnson:

  • Piatra Neamț, la fiecare sfârșit de săptămână, în intervalul orar 9.00-21.00:
    o Kaufland Obor,
    o Shopping City,
  • Roman:
    o Piața Mare, de luni până vineri în intervalul orar 7.00-11.00 și la fiecare sfârșit de săptămână, în intervalul orar 8-14,
    o Parcul Municipal, la fiecare sfârșit de săptămână, în intervalul orar 9.00-21.00.

105 medici de familie au încheiat contracte cu CAS Neamț pentru vaccinarea anti-covid.

Vaccinul Johnson&Johnson este disponibil în toate centrele de vaccinare Pfizer, Moderna, AstraZeneca și la medicii de familie.

În cabinetele medicilor de familie, vă puteți vaccina și cu vaccinul Pfizer.

În centrele de vaccinare cu produsul Moderna, vă puteți vaccina, fără programare și cu vaccinul Pfizer.

Programul „Orașul vaccinează Satul”

Programul „Orașul vaccinează Satul” continuă. În perioada următoare echipele mobile vor fi în următoarele localități:

• 01.08.2021 – Pildești
• 02.08.2021 – Cordun, Hangu, Borca
• 03.08.2021 – Barticești, Botești, Nisiporești, Gherăești, Vânători Neamț
• 04.08.2021 – Țimișești, Păstrăveni, Grumăzești, Romani, Bahna, Dobreni, Pipirig
• 05.08.2021 – Oșlobeni, Bodești, Doljești, Ion Creanga
• 06.08.2021 – Săbăoani, Făurei, Ruginoasa

Pentru a fi imunizați, trebuie să anunțați la primării, la cabinetele medicilor de familie, asistenții medicali comunitari sau asistenții sociali intenția de vaccinare și să vă informați cu privire la data și locația vaccinării.

Persoanele nedeplasabile, membrii familiilor și asistenții personali ai acestora pot fi vaccinați prin intermediul Caravanelor de vaccinare, anunțând serviciul de asistență socială din cadrul primăriilor.

Echipele mobile se vor deplasa la domiciliul acestora, conform unui itinerar stabilit cu minim 24 de ore înainte de eveniment.

Vă puteți vaccina cu Pfizer – 2 doze sau Johnson& Johnson – 1 doză.

Veți prezinta actul de identitate sau a certificatului de naștere.

În cazul minorilor este obligatorie acordarea consimțimântului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

Săptămâna aceasta 6 echipe mobile au fost în următoarele comune: Costișa, Ghindăoani, Rediu, Săbăoani, Tămășeni, Gârcina, Negrești, Pângărați, Dochia, Girov, Piatra Șoimului, Dumbrava Roșie, Mărgineni, Stănița, Țibucani, Urecheni, Văleni, Podoleni, Cândești, Tazlău și au vaccinat în total 178 de persoane.

Nu uitați!

Vaccinarea este gratuită și voluntară.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european.

Vă puteți vaccina și fără programare. Persoanele programate au prioritate. Dacă doriți să vă vaccinați la cabinetul medicului de familie, vă rugăm să îl contactați pentru programare.

Pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care vă exprimați acordul în acest sens (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/).

La locația de vaccinare veți prezinta actul de identitate – CI, pașaport sau certificatul de naștere, în cazul în care nu ați împlinit 14 ani.

Imunizarea cu vaccinul Moderna/Spikevax a tinerilor cu vârste între 12 și 17 ani

De duminică, 1 august a.c., platforma de programare va permite înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, pentru imunizarea împotriva COVID-19, cu vaccinul produs de compania Moderna.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, luni, 23 iulie a.c., acordarea extinderii indicației vaccinului Spikevax/ Moderna împotriva COVID-19 pentru categoria de vârstă 12-17 ani. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 28 de zile.

Potrivit EMA, datele care rezultă din studiile clinice arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului COVID-19/Moderna în cazul copiilor între 12 și 17 ani, iar eficacitatea la aceștia este foarte mare.

Totodată, studiile efectuate relevă faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

Înscrierea la programare a minorilor în platforma electronică se va putea realiza prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali.

Din data de 2 august, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivel național.

Reamintim faptul că începând din 2 iunie 2021, in toate centrele de vaccinare cu produsul Pfizer pot fi vaccinați copii cu vârste între 12 și 15 ani

PUBLICITATE