Aproape 60 de morți și 170 de răniți în Ucraina, în prima zi a invaziei ruse

ACTUALIZARE: Bilanţul atacurilor armatei ruse a ajuns la 137 de morţi şi peste 300 de răniţi în Ucraina, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, în cursul nopţii de joi spre vineri

Ministrul Sănătăţii din Ucraina a anunţat, în această seară, primul bilanţ al deceselor înregistrate pe teritoriul ţării în ziua în care Rusia a declanşat războiul.

Potrivit ministrului Sănătății, 57 de oameni au murit, iar 169 de persoane au fost rănite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Câteva mii de ucraineni au trecut în țările vecine, în special în Republica Moldova și România, în timp ce aproximativ 100.000 de ucraineni și-au părăsit casele, a anunțat agenția ONU pentru refugiați.

Reamintim că armata Rusiei a atacat în această dimineață Ucraina cu rachete, tancuri și tiruri de artilerie. Vorbim de o acțiune pe scară largă și nu doar o incursiune pentru protejarea populației din Donbasul ocupat.

Au fost lovite ținte militare, dar și civile.

Trupele Federației Ruse au atacat din nord, sud și est și s-au îndreaptat inclusiv spre capitala Kiev.

Forțele ucrainene luptă pe mai multe fronturi, însă au pierdut controlul mai multor baze și aeroporturi militare și a zonei centralei Cernobîl.

Numeroşi manifestanţi au protestat, astăzi, în mai multe oraşe şi capitale din Europa. Oamenii s-au stâns în număr mare la Berlin, München, Hamburg, Paris, Londra, Roma, Varşovia, Madrid sau Dublin pentru a-și arăta sprijinul pentru Ucraina și pentru a condamna acțiunile Moscovei.

Proteste au fost și în Rusia, unde peste 1.000 de persoane au fost arestate de poliția rusă în zeci de orașe rusești, în special la Moscova și Sankt-Petersburg.

PUBLICITATE