Aproape 40.000 de țigări confiscate de polițiștii din Neamț în decembrie

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul IPJ Neamț au intensificat în luna decembrie acţiunile pentru protejarea mediului de afaceri împotriva ilegalităţilor economice și, în special, pentru combaterea contrabandei cu țigări și alcool.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aceștia au verificat 78 de agenți economici și au efectuat 18 filtre în traficul rutier pentru depistarea persoanelor care transportă marfă de contrabandă.
În urma acțiunilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii nemțeni au constatat 14 infracţiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal și au confiscat 39488 de țigarete, fiind recuperat prejudiciul de aproximativ 146000 lei.
Pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, față de două persoane s-a început urmărirea penală, riscând sancțiunea prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal şi pedepsită cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Totodată polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale pentru abaterile constatate, în valoare de 11000 de lei.

PUBLICITATE