Aproape 10.000 de persoane în ștrandurile din Piatra-Neamț și Roman, în weekend

Mii de nemțeni au ales să-și petreacă weekend-ul la ștrand. După o vară capricioasă, vremea bună a atras un număr impresionant de clienți la ștrandurile din cele două municipii Piatra-Neamț și Roman.

Astfel, în săptămâna 6-12 august, încasările din Complexul Sportiv și de Agrement ”Moldova” din Roman au fost de 129.606 lei, cei mai mulți clienți fiind înregistrați sâmbătă – 1.401 (încasări de 23.280 lei) și duminică – 2.458 persoane (încasări de 43.020 lei). Și în zona de foișoare a existat o afluență de persoane care au dorit să se bucure de un grătar în aer liber. Încasările din închirierea foișoarelor au fost, pentru întreaga săptămână, de 3.473 lei, sâmbătă fiind închiriate 25 de foișoare, iar duminică – 20, informează primăria municipiului Roman.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Taxa de intrare în ștrandul din Roman, care include accesul la șezlong și umbrelă, precum și la vestiare, este de 12 lei pentru adulți și de 6 lei pentru copii și pensionari. De vineri și până duminică, tariful este de 20 de lei pentru adulți și de 10 lei pentru copii și pensionari. Pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 3 ani – 14 ani însoțitorii acestora trebuie să facă dovada vârstei (certificat de naștere). Copiii în vârstă de până la 3 ani inclusiv și persoanele cu handicap au intrarea liberă cu condiția ca însoțitorii acestora să facă dovada vârstei sau a încadrării în grad de handicap, după caz, iar accesul este permis o singură dată.

Zona de picnic din Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova” oferă 22 de foișoare cu o capacitate de găzduire de 6-8 persoane și 8 foișoare cu 12-14 locuri. Accesul la foişoarele cu 6-8 locuri este de 30 lei pentru patru ore, iar la foișoarele cu 12-14 locuri – de 45 lei pentru 4 ore. După expirarea celor 4 ore, în cazul în care utilizatorii doresc prelungirea duratei, plata se va face cu ora, la tariful de 8 lei/oră (la foişoarele cu 6-8 locuri) şi 12 lei/oră (la foişoarele cu 12-14 locuri).

Și pietrenii au ales să-și petreacă sfârșitul de săptămână  în Ștrandul Municipal din Piatra-Neamț.

Astfel, sâmbătă și duminică, în ștrand (doar cei care au cumpărat bilet în zona bazinelor) au fost aproximativ 6 000 de persoane. Administratorii spun că cel mai aglomerat a fost în primul weekend călduros din această vară , 4-5 august, când peste 7 000 de persoane au fost în Ștrandul Municipal din Piatra-Neamț.

Intrarea pietonală în Ștrandul Municipal din Piatra-Neamț este gratuită, în schimb accesul la bazine înot – copii este 5 lei/zi; acces bazine înot – adulţi, 12 lei/zi; acces bazine înot adulţi – zona VIP, 17 lei/zi; acces bazine înot copii ( între 5 şi 14 ani ) – zona VIP 5 lei/zi. Gratuitate au copiii cu vârsta cuprinsă între 0 – 5 ani şi persoane cu dizabilităţi, iar pentru pensionari se aplică o reducere de 50 %

PUBLICITATE