Apocalipsa Gospodinelor, premieră la Teatrul Tineretului

În datele de 16, 17 și 18 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, va avea loc Premiera APOCALIPSA GOSPODINELOR, un spectacol de Nicoleta Esinencu, Doriana Talmazan, Paul-Ovidiu Cosovanu, Daniel Chirilă, Corina Grigoraș, Lucreția Mandric, Ruxandra Maniu, Iulia-Paula Niculescu și Daria Tămăslăcaru. 

Subjugarea de gen (dominarea femeilor de către bărbați) este cea mai veche şi mai răspândită formă de aservire. Patriarhatul este atât de răspândit în practicile sociale curente încât e privit ca normă, chiar și în statele democratice, dezvoltate. Prejudecățile de gen despre rolul bărbatului ca autoritate supremă a familiei și al femeii ca îngrijitoare a familiei continuă să alimenteze inechitatea socială și dezbinarea. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

APOCALIPSA GOSPODINELOR este un exercițiu de sinceritate și un manifest pentru o lume în care relațiile de dominație și supunere dintre bărbați și femei să fie înlocuite cu respectul pentru celălalt, ca ființă umană cu aceleași drepturi.

Într-un spectacol-concert cu instrumente inedite precum chitara-mătură, cinci voci feminine, de vârste diferite, incantează un ritual de eliberare.

APOCALIPSA GOSPODINELOR

cu: Corina Grigoraș, Lucreția Mandric, Ruxandra Maniu, Iulia-Paula Niculescu și Daria Tămăslăcaru 

sound design: Paul-Ovidiu Cosovanu

lighting design: Cristian Niculescu

Durata: 1h 30min

Vârstă recomandată: 15+

Bilete se găsesc aici: https://www.bilete.ro/apocalipsa-gospodinelor/ 

Pentru informații și rezervări: 0756698978 / 0752149735

PUBLICITATE