APM Neamț – bugetul pentru „Casa Verde” va fi suplimentat


UPDATE – Astazi, 12.10.2016, ora 12.00, in urma suplimentarii fondurilor alocate judetului Neamt pentru Programul „Casa Verde”, mai este disponibila suma de 200.000 lei. Pana in prezent s-au inregistrat un numar de 275 de dosare. La sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Neamt, la aceasta ora, nu mai exista solicitanti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

 

Coada de la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM), pentru depunerea dosarelor pentru „Casa Verde” a fost… la locul ei şi ieri, la primele ore ale dimineţii. Şi nu se va termina prea curând, căci, potrivit reprezentanţilor APM Neamț, fondurile pentru „Casa Verde” vor fi suplimentate.

In conformitate cu dispozitia presedintelui Administratiei Fondului de Mediu, bugetul alocat pentru Programul „Casa Verde” va fi suplimentat cu aproximativ 25% pentru fiecare judet, incepand cu data de 12.10.2016, ora 09.00. – informează reprezentanții instituției

În județul Neamț, pentru cele 1,4 milioane de lei alocate în primă fază s-au înregistra în total 232 de dosare.

Reamintim că dosarul de finanţare este preluat doar dacă documentaţia este completă. Un solicitant poate depune o singură cerere de finanţare pentru un singur tip de proiect aferent unui singur imobil, respectiv construcţie şi teren, iar cererea de finanţare se completează prin tehnoredactare computerizată. Persoanele fizice care au mai primit finanţare în cadrul aceluiaşi program, pentru acelaşi imobil în sesiunile derulate anterior (2010 şi 2011) nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate a solicitantului ale prezentului program. Teoretic, dosarele se pot depune până pe 24 octombrie, dar la epuizarea sumei alocate judeţului Neamț nu se mai primesc cereri de finanţare. Pentru acest program, județului Neamț i-a fost alocată iniţial suma de 1.403.760 lei.

În prima zi a perioadei de depunere a dosarelor de finanţare pentru Programul Casa Verde Clasic 2016 au fost depuse, la nivel naţional, 3.748 de dosare, în valoare de aproximativ 22,6 milioane lei, ceea ce reprezintă 37,65% din totalul bugetului de 60 de milioane de lei pentru persoanele fizice.
La sfârşitul zilei de 10 octombrie 2016, cele mai multe dosare au fost depuse în judeţul Prahova (201), Neamţ (169) şi Vaslui (144). Cele mai puţine dosare s-au depus în judeţul Brăila – 36.

Vezi și 1.403.760 lei în Neamț pentru programul „Casa Verde” (încălzire cu panouri solare)

Vezi și Zeci de oameni „s-au mutat” în această seară în fața Agenţiei pentru Protecţia Mediului Neamţ

Vezi și Peste 100 de oameni în fața Agenţiei pentru Protecţia Mediului Neamţ

D.M.B.
PUBLICITATE