Apel către Primăria Piatra-Neamț, după ce mai mulți copii au ajuns la spital

Mai mulți copii au ajuns la spital după ce s-au accidentat grav pe traseul de downhill de pe Dealul Cozla, notează MESAJUL.ro.

Potrivit sursei citate, autoritățile cunosc situația după ce mai mulți părinți au făcut o petiție în acest sens. Din păcate, se pare că la Piatra-Neamț nimeni nu dorește să ia măsuri pentru a preîntâmpina noi accidente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai jos, articolul integral publicat de MESAJUL.ro:

Astăzi expunem un subiect ocolit de intervenția promptă a autorităților locale din Piatra-Neamț. Vorbim despre numeroase cazuri de vătămări corporale, unele din ele grave, la care sunt supuși copiii care se aventurează aproape zi de zi pe traseul de downhill de pe Dealul Cozla.

Este un subiect care cumva a fost ținut mult timp departe de spațiul public, până când unii părinți ai copiilor accidentați au început să tragă semnale de alarmă.

Este vorba atât de copii de 10-11 ani cât și de adolescenți, care au ajuns la UPU cu capul spart, coaste rupte, leziuni la coloană sau fracturi ale membrilor. Potrivit unor surse medicale, unul dintre copii a ajuns chiar în comă, iar în urmă cu câteva zile s-a mai produs un accident asemănător.

Probabil mulți vor spune ”De ce nu au grijă părinții de copii?”

De un copil mic e simplu să ai grijă pentru că stai în permanență cu el. Dar un adolescent este greu de supravegheat, mai ales în momentul în care iese să se plimbe cu bicicleta.

Mai ales că vorbim despre adrenalina care îi atrage să urce sus pe Cozla și să-și dea drumul, la vale, pe traseele periculoase de downhill.

Spunem că autoritățile locale ar trebui să se implice mai mult pentru că totul e până la protejarea vieții și sănătății celor dragi nouă.

Copiii se adună în găști, „evadează” din fața blocului și merg pe acele trasee deosebit de periculoase care au rămas deschise și după ce au avut loc concursurile anuale de downhill.

Întâlnim acești copii aproape zilnic, odată cu încălzirea vremii, la stația de plecare a telegondolei, unde urcă cu bicicleta pentru ca mai apoi să străbată traseele de care vorbeam mai sus.

Evident că pentru SC Perla Invest este un câștig financiar prin faptul că se vând bilete și abonamente. Dar faptul că o parte din copii ajung la Urgențe, ar trebui să dea serios de gândit autorităților.

Nu este de ajuns să pui un mic panou pe care să scrii că este interzis accesul pe traseu. Credem că se pot face mai multe pentru a preîntâmpina o tragedie.

Copiii sunt atrași de aceste trasee periculoase și mulți dintre ei nu conștientizează faptul că diferența dintre viață și moarte poate fi dată tocmai de o neatenție în manevrarea bicicletei, pe un traseu periculos.

Ne dorim cu toții activități în aer liber, mai ales pentru copiii noștri, dar înainte de toate trebuie pus pe primul loc siguranța celor mici care, repetăm, nu conștientizează gradul de pericol la care se expun accesând acele trasee.

În momentul în care au loc competițiile de downhill ”Tare ca Piatra” există o supraveghere, o organizare, este prezent la fața locului un echipaj medical, dar în rest acest lucru nu există.

O parte din părinți au făcut o petiție către conducerea primăriei prin care au solicitat măsuri suplimentare, dar nu am remarcat vreun pas în acest sens.

Acele trasee trebuiesc închise în afara competițiilor organizate oficial. Panourile informative nu sunt de ajuns, iar martori sunt medicii de la UPU care au numeroase intervenții în acest sens.

PUBLICITATE