ApaServ estimează când vor da drumul la apă în Piatra Neamț


Un alt comunicat al reprezentanților ApaServ, trimis în această dimineață la ora 9:30, informează locuitorii municipiului Piatra Neamț că lucrările de reparaţie la reţeaua de distribuţie a apei potabile vor continua și astăzi, 11 martie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și Care e adevărata problemă a apei din Piatra Neamț și cât va mai dura defecțiunea

Contactați telefonic, reprezentanții companiei au declarat că fac tot posibilul ca până diseară să fie reluată furnizarea apei: „După-amiază sperăm să fie finalizate lucrările și estimăm spre seară să fie reluată în totalitate furnizarea serviciului. Din acest motiv și pe site noi am pus -până la remedierea situației- ca să nu fie niciun fel de problemă din nou cu privire la ora de începere a reluării furnizării serviciului.”

Motivul principal pentru care încă nu a pornit furnizarea apei ține de ApaServ și de faptul că au comandat o piesă greșită: „Lucrarea a fost realizată în zonă însă într-adevăr neconformitatea constă în faptul că piesa specială comandată nu etanșează tronsonul înlocuit în magistrală. Tocmai din acest motiv, la această oră se lucrează în zonă ca să eliminăm eventualele viitoare posibile pierderi, dacă ar putea să apară pe rețeaua de distribuție a apei potabile.”

Dar, ca vina să nu cadă în totalitate pe ei, reprezentanții companiei au găsit „țapul ispășitor”: „Aș dori să reamintesc faptul că lipsa apei potabile se datorează în primul rând imposibilității utilizării celei de-a doua surse de apă brută a orașului, respectiv sursa de suprafață din lacul Bâtca Doamnei care la acest moment este contaminată și nu se poate livra apă potabilă din această sursă.”

În concluzie, așa cum au mai anunțat și zilele trecute, Facem tot posibilul să fie reluată furnizarea serviciului la parametri optimi, spre seară” – au declarat reprezentanții ApaServ

Cum este văzută această problemă de cetățeni, o prezintă un mail primit pe adresa redacției:

„Buna dimineata domnilor. Ar trebui sa luati foarte serios in consideratie bataia de joc cu care, aceasta firma cu monopol,  Apaserv S.A. Neamt ii trateaza pe majoritatea locuitorilor din Piatra-Neamt. Conform celor publicate pe siteul lor apa rece s-a oprit in municipiul Piatra-Neamt miercuri 9.03.2016 orele 15:00 si trebuia reluata furnizarea ei pe data de 10.03.2016 la orele 4:00 dimineata. Am tot sunat la dispecerat (cred ca vreo 10 persoane diferite si de vreo 20 ori) si cei de acolo ne-au tot dus cu presul intai ca apa va fi reluata la ora 4:00 dimineata, apoi ca la ora 8:00 dimineata, apoi ca la ora 13:00 , apoi ca orele 17:00 , apoi ca la orele 22:00 si la ora 01:30 pe data , fiti atenti 11.03.2016, furnizarea apei prin conducta nu era reluata.Sa nu mai spunem ca pentru a se umple rezervoarele si instalatiile si a avea debitul normal mai sunt nevoie de inca 10ore. Sa stai peste 48h fara apa potabila este mai rau ca in Evul Mediu. Avem copii mici care trebuiesc spalati, avem nevoie de apa pentru consum, pentru igiena, nici centralele nu mai functioneaza si raman blocate pe avarie sis tam in frig.Ne-am saturat de incompententa acestor oameni si cerem demisia publica a acestui directoras domnul Ionut Catalin Dug , impreuna cu toti subordonatii sai directi. Totodata cerem Consiliului Judetean Neamt sa ia masuri drastice impotriva tuturor directorilor Apaserv S.A. Ar trebui sa scrieti si dvoastra in ziar despre ce se intampla la aceasta firma , macar 3-4 zile la rand,  care apartine de Consiliul Judetean Neamt. Intai problema cu apa nepotabila si plina de bacterii din captarea Batca Doamnei si acum aceasta problema. Va rog sa luati in serios aceste randuri si sa va faceti treaba de ziar serios si anume sa ne reprezentati pe noi cetatenii acestui oras.Va multumim!”

PUBLICITATE