ApaServ, despre alerta de poluare pe Bistrița, după incidentul de la fabrica de ciment din Tașca

Laboratoarele de analiză apă potabilă din cadrul Companiei Județene APA SERV SA realizează analizele de apă conform Programului de monitorizare operațional vizat de către Direcția de Sănătate Publică Neamț, tipul parametrilor, frecvența acestor analize, cât și punctele de prelevare fiind cele menționate în Programul încărcat pe site-ul Companiei.

Analiza indicatorului Amoniu prevazut în programul de monitorizare este de 2 ori pe zi, adică din 12 în 12 ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Având în vedere informațiile primite cu privire la poluarea cu amonic, începand din noaptea de 03.05.2021 s-a procedat la preleverea și efectuarea analizei parametrului Amoniu în afara programului de monitorizare stabilit, mărind frecvența de monitorizare și anume analiza s-a efectuat la 2 ore.

Rezultatele monitorizării arată că NU au fost înregistrate depășiri la acest indicator.

Asiguram populatia ca nu sunt probleme in ceea ce priveste calitatea apei potabile furnizate de catre Compania Judeteana APA SERV SA.

Vom monitoriza in continuare si in urmatoarele zile acest parametru, astfel incat furnizarea apei potabile catre beneficiarii nostri sa se realizeze in parametrii prevazuti de Legea 458/2002, republicata

Poluare pe un râu din Neamț! Au murit toți peștii din mai multe păstrăvării. Activitatea fabricii de ciment ar putea fi suspendată

PUBLICITATE