Apare o nouă instituție în România! Organigrama va avea 1.250 de angajați bugetari

Guvernul Orban va avea pe ordinea de zi, în ședința de vineri, o Ordonanță de Urgență prin care se înființează Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Această nouă instituție va asigura securitatea spațiului cibernetic național civil. Instituția va putea avea 1.250 de angajați, directorul va fi numit de prim-ministru și va răspunde în fața CSAT.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Se înființează Directoratul Național de Securitate Cibernetică, denumit în continuare DNSC, instituție publică, cu personalitate juridică, în coordonarea Prim-ministrului, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat.

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO se desființează la momentul intrării in vigoare a prezentei ordonanțe de urgență. DNSC preia activitățile, atribuțiile și personalul Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO, cu menținerea drepturilor salariale avute la data preluării. DNSC are responsabilități privind securitatea cibernetică a spațiului cibernetic național civil”, prevede OUG.

Activitatea DNSC va fi analizată de CSAT pe baza raportului anual. Statul de funcții, structura organizatorică și regulamentul de organizare și funcționare al DNSC precum și orice modificare a acestora se aprobă de către CSAT. Numărul maxim de posturi este de 1250.

Conducerea DNSC este asigurată de un director și doi adjuncți, care au rang de secretar de stat, respectiv subsecretari de stat. Directorul și cei doi adjuncți ai directorului sunt numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului României, cu avizul CSAT.

Durata mandatului directorului DNSC este de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii o singură dată, nu mai mult de 5 ani.

PUBLICITATE