Anul acesta începe construirea unei noi fabrici în Neamț

În cadrul unei conferințe de presă susținută ieri de deputatul Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman Leonard Achiriloaei și Nicolae Lucian Slavnea, managerul general AMF BRUNS România a fost anunțată o investiție de anvergură ce se va realiza în municipiul Roman.

Compania germană AMF – BRUNS va produce, în Roman, cu ajutor de stat și cu finanțare germană, piese laser și ansambluri pentru sisteme de mobilitate și industria auto, ca furnizor pentru clienți europeni și mondiali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Anunțăm cu bucurie deschiderea unei unități de producție, a unei fabrici, la Roman, cu specific de activitate „prelucrări metalice, benzi transportoare, care va crea produse finale cu valoare adăugată crescută.

Avem alături de noi, de mine și de domnul primar, pe domnul director general Nicolae Lucian Slavnea, cu care lucrăm împreună la acest proiect de peste un an.

Compania AMF- BRUNS România este cu capital german și este beneficiara unui ajutor de stat. Fabrica de la Roman va fi finanțată 50% capital german, 50 % capital de stat.

Construirea fabricii va începe în acest an iar pentru început va avea 50 – 60 de angajați, urmând ca într-un an să aibă peste 100 de angajați.

Prin eforturile mele și ale domnului primar, municipiul Roman va deveni un pol de dezvoltare cu influență economică pozitivă în zonă.

Dumnealor se vor implica și în activitățile comunității, așa cum au făcut și astăzi când au sponsorizat premiile oferite la Gala Excelenței în Educație”, a precizat deputatul Laurențiu Dan Leoreanu, vicepreședintele PNL.

Ce poate fi mai mulțumitor pentru un primar decât ca administrația locală să facă demersuri care să fie apreciate de investitori, care creează locuri de muncă bine plătite și, iată, astfel, să contribuie la dezvoltarea locală.

Romanul este în plină dezvoltare și așa dorim să rămână. Administrația locală va fi partener cu orice investitor care aduce dezvoltare și prosperitate în zonă. Mulțumim pentru participarea la Gala Excelenței în Educație, la Zilele Municipiului Roman”, a declarat primarul municipiului Roman Leonard Achiriloaei.

„Reprezint o companie germană, o companie care activează în industria metalurgică, structuri de oțel și ansambluri sudate. Au fost mai multe opțiuni de locații unde să deschidem această fabrică dar aici am găsit niște factori determinanți în decizia pe care am luat-o; faptul că eu sunt romașcan și succesul negocierilor pe care le-am avut pe axa București – Roman, cu sprijinul domnului deputat Leoreanu și deschiderea din partea autorităților locale. Vă asigur că vom fi și pe viitor parteneri de încredere în relația cu autoritățile locale și cu mediul social romașcan”, a spus Nicolae Lucian Slavnea, manager general AMF BRUNS România.

Compania germană AMF-Bruns va produce, în Roman, și cu ajutor de stat, piese laser și ansambluri pentru sisteme de mobilitate și industria auto, ca furnizor pentru clienți europeni și mondiali.

Investiția de tip greenfield este în valoare de aproximativ 6,8 milioane euro și va fi finanțată și prin ajutoare de stat, în valoare de aproximativ 3,4 milioane euro. Investiția ar urma să genereze 77 locuri de muncă.

Compania AMF-Bruns are sediul central în Germania şi filiale în Marea Britanie, Olanda, SUA şi Tailanda. Grupul produce rampe şi alte sisteme de mobilitate, inclusiv pentru dotarea autovehiculelor.

În luna ianuarie, anul curent, Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Roman a eliberat Autorizațiile de Construire nr. 5 și 6 firmei SC AMF-BRUNS ROMANIA SRL, pentru organizare de șantier, respectiv desființare construcții existente, pe b-dul Nicolae Bălcescu, fără număr.

Spațiul unde va fi construit obiectivul se află în zona sensului giratoriu de acces la depozitul logistic de pe b-dul N. Bălcescu – intersecție cu Artera Roman Vest.

Valoarea autorizațiilor eliberate este de 614.582 lei și, respectiv, 95.302 lei.

Conforme autorizărilor, termenul de desființare construcții este de 12 luni iar termenul de organizare de șantier este de 3 luni. Conform documentelor, fabrica ar putea fi gata peste un an.

PUBLICITATE
SURSĂromanulfinanciar.ro