Anul acesta au fost cele mai liniştite şi sigure Sărbători Pascale din ultimii ani


Anul acesta au fost cele mai liniştite şi cele mai sigure sărbători pascale din ultimii ani. Poliţiștii nemțeni au fost la datorie, astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, conducerea IPJ Neamț a dispus ca aproape 600 de poliţişti să acţioneze, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele artere județene, pentru ca cetățenii să petreacă sărbătoarea Învierii Domnului în siguranță.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în linişte de sărbătorile pascale.
În această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite, iar numărul sesizărilor prin SNUAU 112 a scăzut cu 93 de apeluri față de perioada sărbătorilor pascale de anul trecut, astfel infracţiunile săvârşite cu violenţă situându-se sub media ultimilor ani.

De asemenea, pe drumurile din județul Neamț nu au avut loc accidente de circulație soldate cu persoane rănite sau decedate, înregistrându-se doar accidente ușoare, cu mult mai puține față de anii trecuți.

Aceste rezultate se datorează inclusiv cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite responsabile în această perioadă.
Astfel în perioada 30.04-02.05.2016, pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 152 de sancţiuni, în valoare de circa 50500 lei, dintre care 51 de sancţiuni privind nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 92 de sancţiuni contravenţionale, fiind reținute 23 de permise de conducere de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 17 pentru conducere cu viteză excesivă, iar 5 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

PUBLICITATE