ANPC: Amplă acțiune de control privind comercializarea vinului și a băuturilor alcoolice

Incepand de ieri, 03.05.2017, comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor vor desfasura o ampla actiune de control in colaborare cu Serviciul de Investigare al Criminalitatii Economice avand ca obiect modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea, modul de etichetare, prezentare, publicitate si comercializare a vinului si a bauturilor alcoolice fermentate, altele decat berea si vinul, destinate consumului uman ca atare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Se vor verifica urmatoarele aspecte:

A.Calitatea produselor alimentare comercializate:
–    starea ambalajelor (integritate, etanseitate);
–    incadrarea in volumul net declarat de producator;
–    incadrarea in parametrii de calitate cat si depistarea cazurilor de falsificare in cazul vinurilor, conform prevederilor Legii viei si vinului in sistemul organizării comune a pietei vitivinicole nr. 164/2015;
–    etichetarea vinurilor si a bauturilor alcoolice fermentate;
–    existenta eventualelor produse contrafacute.

Pentru verificarea incadrarii in parametrii de calitate  se vor preleva esantioane care vor fi analizate in laboratoare acreditate .

B. Conditii la depozitare, comercializare
C. Modul de indicare a preturilor
D. Legalitate:
–    existenta registrului unic de control;
–    existenta documentelor de provenienta;
–    comercializarea in locuri autorizate;
–  afisarea la loc vizibil a plachetei cu TELEFONUL CONSUMATORILOR, conform prevederilor Ordinului Presedintelui ANPC nr.72/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru detalii suplimentare privind desfasurarea actiunii de control si rezultatele acesteia ne puteti contacta la secretariatul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor: 021/312.12.75 sau pe adresa e-mail: [email protected].

PUBLICITATE