ANM: Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi VREMEA până pe 5 august

Vremea va fi răcoroasă în această săptămână la nivelul întregii ţări, însă spre sfârşitul lunii iulie regimul termic va urca spre normalul perioadei, iar temperaturile vor atinge 31 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) valabilă pentru perioada 23 iulie – 5 august 2018.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  23 iulie – 5 augut 2018

MOLDOVA

În prima săptămână a intervalului de prognoză media regională a temperaturilor maxime se va situa între 26 și 28 de grade, caracterizînd o vreme relativ răcoroasă pentru această perioadă. Apoi regimul termic diurn va marca o ușoară creștere, iar între 30 iulie și 5 august se vor înregistra 30…31 de grade, în medie, valori apropiate de normele perioadei. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 17 grade între 23 și 26 iulie, apoi vor crește ușor, spre 18…19 grade, valori medii în jurul cărora se vor menține până la finalul celei de a doua săptămâni.
Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe tot parcursul intervalului de prognoză, însă ploi mai importante cantitativ și pe arii mai extinse se vor semnala cu precădere între 24 și 28 iulie.

LA MUNTE

În prima săptămână, regimul termic diurn va marca o ușoară creștere, de la valori medii în jurul a 17 grade, la 19…20 de grade. Ulterior, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative, media acestora menținându-se în jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 11…13 grade.
Temporar va ploua pe aproape tot parcursul intervalului și se vor cumula cantități de apă mai însemnate, îndeosebi în prima săptămână.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE