ANM: Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi VREMEA până pe 29 iulie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o estimare a temperaturilor și precipitațiilor
în intervalul 16- 29 iulie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  16 – 29 iulie 2018

MOLDOVA

Până pe 28 iulie media valorilor termice diurne va fi de 24…26 de grade, caracterizând o vreme răcoroasă pentru această perioadă. Ulterior se va produce o încălzire ușoară, astfel media temperaturilor maxime va fi de 28…29 de grade. Temperaturile minime vor avea o medie regională de 14…15 grade în primele două zile ale intervalului, apoi până spre finalul celor două săptămâni de prognoză, media va urca spre valori în jur de 18 grade.
Intervalul va debuta cu o vreme în general instabilă, însă cantități mai însemnate pe arii extinse se vor înregistra în zilele de 17, 18 și 19 iulie. În a doua săptămână, probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după data de 24 iulie.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi treptat în primele două zile, până la valori medii ale temperaturii maxime de 18 grade și minime de 10 grade. Maximele termice vor marca o scădere ușoară în jurul datei de 19 iulie, spre valori de 16 grade, apoi vor crește treptat până la 20 de grade, în timp ce minimele vor continua să crească ușor, până la media de 12 grade.
Vor fi ploi, mai ales averse în fiecare zi, iar cantitățile cele mai mari de apă se estimează că vor cădea în intervalul 18-20 iulie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE