ANM: Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi VREMEA până pe 26 august

Temperaturile vor continua să crească în următoarele două săptămâni, în timp ce probabilitatea de apariţie a ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai mare atât la jumătatea acestei săptămâni, cât şi din data de 19 august, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 13 – 26 august 2018, publicată luni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  13 – 26 augut 2018

MOLDOVA

Vremea va fi călduroasă în prima săptămână cu precădere în intervalele 13 – 15 august și 17-19 august, când se vor situa înregistra medii ale temperaturilor maxime în jurul a 32 de grade. Ulterior, regimul termic diurn va marca o ușoară scădere și va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor naxime de 26…28 de grade. Minimele nocturne se vor situa între 16…18 grade până în 19 august, pentru ca ulterior să scadă treptat spre 14…15 grade, până la finalul celei de a doua săptămâni.
Instabilitatea atmosferică va fi în general redusă, dar pe arii restrânse pe 15-16 august și în unele zile ale intervalului 19-26 august vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

LA MUNTE

Între 13 și 18 august, temperatura aerului, atât cea diurnă cât și cea nocturnă, nu va avea variații semnificative de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 20…21 de grade, iar a celor minime va fi de 11..12 grade. Începând cu ziua de 19 august și până la sfârșitul perioadei de prognoză mediile termice vor marca o scădere ușoară, cele diurne se vor menține în jurul valorii de 18 grade, iar cele nocturne în jur de 10 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 15…19 august, apoi acestea se vor semnala doar pe spații restrânse.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE