ANM: Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi VREMEA până pe 22 iulie

Vremea se va încălzi în următoarele zile, până spre finalul acestei săptămâni urmând să se atingă şi chiar depăşi 30 de grade Celsius, însă din 16 iulie regimul termic va fi în uşoară scădere în majoritatea regiunilor, iar precipitaţiile sunt aşteptate aproape în fiecare zi, în special în zona montană, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 9 – 22 iulie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  9 – 22 iulie 2018

MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de încălzire până în jurul datei de 12 iulie, când media valorilor termice diurne va atinge 30 de grade. În următoarele două zile va scădea cu aproximativ 3 grade, apoi, până în 18 iulie nu se va mai modifica semnificativ. O ușoară încălzire se va resimți din nou, după data de 20 iulie. În cea mai mare parte a intervalului, media temperaturilor nocturne va fi de 16…17 grade.
Vor fi condiții de ploaie în fiecare zi, dar mai ales în primele două zile și după data de 15 iulie.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi ușor și treptat până în jurul datei de 12 iulie, când media maximelor termice va fi de 19 grade, iar a minimelor de 11 grade. Ulterior nu se vor mai înregistra modificări semnificative ale regimului termic.
Vor fi ploi în fiecare zi, iar cantitățile cele mai mari de apă vor cădea în primele zile.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE