ANM: Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi VREMEA până pe 22 aprilie

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit ANM, vremea se va menține caldă pentru această perioadă până spre sfârșitul săptămânii, ulterior urmând o scădere ușoară dar care se încadrează în valorile normale pentru această perioadă a anului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  9 – 22 aprilie 2018

MOLDOVA

Până în data de 13 aprilie, media valorilor termice diurne va fi de 20…22 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. După această dată se anticipează o scădere treptată, astfel media regională a maximelor termice, va ajunge la 14…15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior, la sfârșitul intervalului se va încălzi ușor, la valori de 17…18 grade. Media temperaturilor minime va fi în jur de 6 grade în primele două dimineți, apoi în perioada 11 – 14 aprilie, media acestora va urca la 8…9 grade. După acest interval, nopțile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, ce pot scădea sub 4…6 grade.
În prima săptămână de prognoză va predomina o vreme frumoasă, iar ploi pe arii restrânse se vor semnala în jurul datei de 13 aprilie. În a doua săptămână de prognoză, dar mai ales în perioada 16 – 18 aprilie, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată.

LA MUNTE

Vremea va fi caldă în intervalul 9-12 aprilie, când media regională a temperaturilor maxime se va situa între 12 și 14 grade, iar a celor minime între 2 și 4 grade. După acest interval valorile termice vor fi în scădere treptată pînă în 19 aprilie, astfel încât mediile maximelor vor coborî de la 14 grade până spre 6 grade, iar minimele de la 4…5 grade spre valori de -2…0 grade. Ulterior vor marca o creștere ușoară, astfel că spre finalul intervalului valorile diurne vor înregistra în medie 8 grade, iar cele nocturne în jurul a 0 grade.
Până în data de 13 aprilie precipitațiile se vor semnala doar sporadic, pe spații restrânse și vor fi în general slabe cantitativ. În intervalul 13 – 22 aprilie acestea se vor manifesta cu o frecvență mai mare și, foarte probabil, ca în intervale scurte să fie și mai însemnate cantitativ.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE