ANM: Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi VREMEA până pe 2 septembrie

Vremea va rămâne, în general, caldă pe durata următoarelor două săptămâni, dar, odată cu avansarea către începutul lunii septembrie, şansele de ploaie vor creşte la nivelul întregii ţări şi pe arii destul de extinse, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) publicată luni, pentru intervalul 20 august – 2 septembrie 2018.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  20 august – 2 septembrie 2018

MOLDOVA

În prima săptămână de prognoză valorile termice diurne nu vor avea variații importante, iar media lor se va situa în jurul valorii de 31 de grade. În primele două zile ale celei de a doua săptămâni vremea se va răcori, astfel că în data de 28 august media maximelor termice va fi de doar 25…26 de grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, temperaturile nu se vor mai modifica semnificativ, iar media lor va atinge cel mult 27 de grade. Evoluția minimelor termice va fi asemănătoare, media lor va fi de 17…18 grade în prima jumătate a intervalului, în zilele de 27 și de 28 august va scădea cu aproximativ 3…4 grade, apoi nu se va mai modifica semnificativ și va fi de 13…14 grade.
Instabilitatea atmosferică va fi în general redusă. Excepție vor face zilele de 26 și de 27 august când probabilitatea ca aversele să fie importante cantitativ și pe arii extinse va fi mare.

LA MUNTE

Până în data de 26 august valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor va fi de 19…20 de grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 11 grade. În următoarele zile se va resimți o răcorire de aproximativ 4…5 grade, apoi temperaturile maxime, cât și cele minime, nu se vor mai modifica semnificativ.
Vor fi intervale cu averse în fiecare zi, dar mai intense și pe arii mai extinse vor fi cele ce vor cădea între 26 și 28 august.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE