ANM: Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi VREMEA până pe 15 iulie

Regimul termic estimat de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni va fi caracterizat, în general, de o vreme cu temperaturi văratice, însă fără a depăşi pragul caniculei arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în perioada 2 – 15 iulie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  2 – 15 iulie 2018

MOLDOVA

La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor situa sub cele specifice perioadei îndeosebi în nordul regiunii, apoi vor crește ușor și treptat până spre 28 de grade, în data de 06 iulie. Ulterior, în perioada 07 -09 iulie temperaturile diurne vor scădea ușor spre valori medii de 26…27 grade, apoi până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul a 28 de grade. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, acestea urmând a crește de la o medie de 10 grade în prima zi a intervalului, spre 16 grade în data de 07 iulie, valoare ce va fi reprezentativă pentru perioada 08 -15 iulie.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 06 – 15 iulie, însă în restul intervalului se mențin condițiile ca trecător să plouă pe spații mici.

LA MUNTE

Începând cu data de 02 iulie, vremea se va încălzi, temperaturile maxime urmând a crește de la valori medii de 13…14 grade, spre 18 grade în 06 iulie. Ulterior, acestea vor scădea ușor, spre 16 grade în 08 iulie. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând ca în perioada 09 -15 iulie temperaturile maxime să se mențină în jurul valorii medii de 19 grade. Minimele vor crește până spre valori medii de 10 grade în 07 iulie, apoi, până la sfârșitul intervalului variațiile nu vor fi notabile, urmând ca în perioada 08 -15 iulie media temperaturilor minime să se mențină în jurul a 10 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 06 – 15 iulie, însă și în restul intervalului vor fi posibile ploi izolate.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE