ANM: Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi VREMEA până pe 15 aprilie

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit ANM, vremea în Săptămâna Mare va fi normală pentru această perioadă, iar vântul şi ploile îşi vor face de cap la începutul intervalului, iar spre final, cerul va fi senin şi temperaturile vor atinge chiar şi 20 de grade Celsius.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  2 – 15 aprilie 2018

MOLDOVA

La începutul primei săptămâni temperatura aerului va crește treptat, de la valori termice diurne de 11 grade, în prima zi, până la 20…21 de grade în zilele de 4 și de 5 aprilie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă. Apoi, până spre sfârșitul intervalului de prognoză maximele diurne se vor situa, în medie, între 15 și 18 grade, valori de temperatură apropiate de normele perioadei. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 3 și 5 grade, cu cele mai coborâte valori, de 0…1 grad în prima noapte.
Trecător și pe arii relativ restrânse vor fi ploi în general slabe cantitativ, în 2 aprilie, în jurul datei de 6 aprilie și după data de 12 aprilie.

LA MUNTE

Vremea va fi rece în prima zi a intervalului de prognoză, când maximele diurne se vor situa în jurul unei valori medii de 0 grade. Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, astfel încât până spre sfârșitul celei de a doua săptămâni media maximelor va fi cuprinsă între 8 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în zilele de 4 și 5 aprilie, când se vor înregistra, în medie, 12 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori negative în prima noapte, în medie spre -6…-5 grade, apoi acestea vor fi predonderent pozitive, mai ales între 4 și 6 aprilie.
Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în prima zi a intervalului, între 5 și 7 aprilie și din nou în intervalul 10-15 aprilie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE