ANM: Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi VREMEA până pe 12 august

Vremea va fi călduroasă în următoarele două săptămâni în majoritatea regiunilor ţării, maxima termică urcând până la 32 de grade Celsius, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul perioadei, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) publicată luni, pentru intervalul 30 iulie – 12 august 2018.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  30 iulie – 12 augut 2018

MOLDOVA

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a regiunii. Media temperaturilor maxime va atinge 27…29 de grade, ușor mai ridicată fiind în data de 31 iulie, dar și în intervalul 6 – 8 august. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 18 grade în intervalul 30 iulie – 2 august, apoi vor scădea la medii de 17 grade.
Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe tot parcursul intervalului de prognoză, însă ploi mai importante cantitativ și pe arii mai extinse se vor semnala cu precădere în intervalul 30 iulie – 2 august.

LA MUNTE

Regimul termic diurn nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că mediile temperaturilor maxime vor fi de 18…20 de grade. Temperaturile minime vor avea tendința de scădere, de la medii de 12….13 grade în primele zile, spre 10 …11 grade.
Temporar va ploua pe aproape tot parcursul intervalului și se vor cumula cantități de apă mai însemnate, îndeosebi în prima săptămână.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE