ANM: Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi VREMEA până pe 11 martie

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit, sub limita de ger, până pe 3 martie, în special noaptea şi dimineaţa, în timp ce probabilitatea apariţiei precipitaţiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, cu mici intermitenţe la nivel local, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 26 februarie – 11 martie, publicată luni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 26 februarie – 11 martie 2018

MOLDOVA

În intervalul 26 februarie – 1 martie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, iar în jumătatea nordică a regiunii și pe timpul zilei. Media temperaturilor maxime va fi de -12….-11 grade, iar a minimelor de la -14 grade la începutul intervalului, până la -19… -18 grade în dimineața zilei de 1 martie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel că mediile temperaturiilor diurne vor crește spre 8 grade în data de 7 martie, apoi nu vor fi variații notabile. Parcursul minimelor va fi similar cu cel al maximelor, acestea crescând de la o zi la alta, spre medii în jur de 0 grade în data de 7 martie, apoi nu vor varia semnificativ, situându-se până la sfârșitul intervalului de prognoză în jurul a -1 grad.
Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în primele zile și în creștere în perioadele 3- 5 martie și 7 – 11 martie.

LA MUNTE

În primele zile ale intervalului, vremea va fi geroasă în majoritatea masivelor montane; în perioada 26 februarie – 1 martie, mediile maximelor se vor încadra între -14 și -12 grade, iar ale minimelor între -21 și -18 grade. Din 2 martie, temperaturile vor fi, în general, în creștere, până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Temperaturile maximele vor crește spre medii de 3…4 grade, în data de 9 martie, apoi vor scădea ușor spre valori în jurul a 1 grad în zilele de 10 și 11 martie. Minimele vor crește spre medii de -2 grade, în dimineața zilei de 8 martie, apoi vor scădea, spre -4….-2 grade, la sfârșitul intervalului.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în zilele de 26 și 27 februarie și în intervalul 02-11 martie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE