ANM: Informare meteo de vânt, precipitații mixte și polei până luni

 Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică, 10 decembrie, o informare meteo de intensificări ale vântului și transport de zăpadă în zona montană înaltă, precipitații mixte în vest și nord-vest, polei, valabilă până luni, ora 12:00

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: intensificări ale vântului și transport de zăpadă în zona montană înaltă, precipitații mixte în vest și nord-vest, polei
Interval de valabilitate: 10 decembrie, ora 16 – 11 decembrie, ora 12

În intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, spulberând zăpada.
Intensificări ale vântului, local și temporar, vor mai fi în după-amiaza zilei de duminică (10 decembrie) în sudul și sud-estul țării, apoi în vestul teritoriului, cu viteze în general de 50…55 km/h.
În a doua parte a nopții de duminică spre luni (10/11 decembrie) și la începutul zilei de luni (11 decembrie) în Crișana, nordul și nord-vestul Transilvaniei, Maramureș și Banat se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie ce vor favoriza apariția poleiului.
În zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, mai ales la altitudini mari, vor fi precipitații predominat sub formă de ninsoare și se va mai depune strat de zăpadă.

PUBLICITATE