ANM a extins atenționarea. Cod galben de caniculă în 16 județe, până luni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă (22 iulie) o nouă atenționare meteorologică Cod galben de caniculă și disconfort termic valabilă până luni în 16 județe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

 În intervalul 22, 23 și 24 iulie, valul de căldură va persista în toată țara, iar disconfortul termic va fi accentuat în vest, sud și sud-est și pe arii restrânse în rest. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

    În Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime frecvent între 35 și 37 de grade, mai ridicate până în jurul a 38 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului. În aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

Județele menționat de ANM sunt următoarele: Alba, Arad, București, Bihor, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți, Olt, Timiș și Teleorman.

Notă: În zonele de deal și de munte, în jumătatea de nord-est și pe arii mai restrânse în rest, mai ales în cursul după-amiezilor și al nopților, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată. se spune în atenționarea ANM.

PUBLICITATE