ANM: Cod galben de furtuni și informare de vreme instabilă în județul Neamț

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi (12 iunie), o informare meteo de vreme rea la nivelul întregii ţări, începând de marți, ora 20:00 și o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate, valabilă din după-amiaza zilei de miercuri în mai mult de jumătate din ţară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 20:00 – 13 iunie, ora 14:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică;

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.  

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 14:00 – 15 iunie, ora 08:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;

În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

PUBLICITATE