ANM: Cod galben de furtuni în județul Neamț (3-4 septembrie)

ANM a emis duminică (3 septembrie) o atenționare cod galben de furtuni și vijelii, valabilă pe teritoriul a 21 de județe, printre care și Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 03 septembrie, ora 10 – 04 septembrie, ora 09
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate;

În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ în sudul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi descărcări electrice frecvente, averse, izolat grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 30 l/mp.
În noaptea de duminică spre luni (3/4 septembrie) aria precipitațiilor se va restrânge treptat spre regiunile nordice.

Notă: În după-amiaza zilei de duminică vremea se va menţine călduroasă în sud-estul teritoriului, în timp ce în rest temperaturile vor fi în scădere. Luni, răcirea vremii va cuprinde toată ţara.

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 septembrie, ora 15:00 – 04 septembrie, ora 03:00
Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată;

În Oltenia, Transilvania, local în Muntenia și nordul Moldovei, precum și în zona de munte vor fi averse torențiale, vijelii și căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

PUBLICITATE