ANM: Cod GABEN de furtuni în județul Neamț, începând din această noapte

Meteorologii au emis, marţi (26 iunie), o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente în opt judeţe din Transilvania şi Moldova, dar şi un Cod galben de instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate pentru mai mult de jumătate din ţară, valabile până miercuri la ora 23:00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ


COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 03 – 27 iunie ora 23;
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică;

Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. 


COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 09 – 27 iunie ora 23;
Fenomene vizate: ploi abundente;

În județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Notă: Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

PUBLICITATE