Animale salvate de pompierii din Neamț: un cal și un căprior

Duminică, 21 aprilie, pompierii din Neamț au fost chemați să salveze un cal căzut într-o rigolă în Podoleni și un căprior dintr-un bazin în Roman.

Echipajele de pompieri din Neamț au fost protagoniștii unor misiuni de salvare, intervenind în două cazuri distincte pentru a salva viața unui cal și a unui căprior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primul apel a fost primit în jurul orei 14:20, când un cal a căzut într-o rigolă de scurgere a apei în comuna Podoleni.

„În data de 21.04.2024, la ora 14:20, pompierii au fost înștiințați despre faptul că un cal a căzut într-o rigolă de scurgere a apei, în comuna Podoleni.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Podoleni și Punctul de lucru Roznov.

Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, forțele de intervenție au acționat pentru scoaterea calului. Animalul a fost preluat de proprietarul acestuia.” – a transmis ISU Neamț

Mai târziu în aceeași zi, la ora 22:20, un alt apel a solicitat ajutorul pompierilor în municipiul Roman, unde un căprior fusese descoperit căzut într-un bazin cu apă pe strada Nicolae Bălcescu.

„În data de 21.04.2012, la ora 22:20, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru salvarea unui căprior căzut într-un bazin cu apă de pe strada Nicolae Bălcescu.

La locul indicat s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și membri ai SVSU Roman.

Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, capriorul a fost scos din mediul ostil. Acesta a fost preluat de membrii SVSU Roman, care după un consult de specialitate îl vor elibera în mediul său natural.” – au mai precizat reprezentanții ISU Neamț

PUBLICITATE