Animale de la Parcul Zoologic din Piatra-Neamț duse la o altă grădină Zoologică (FOTO)

După ce consilierii PNL – USR – Pro România – ALDE au votat pentru desființarea grădinii zoologice din Piatra-Neamț și transformarea ei în grădină publică, mesajul conducerii primăriei au fost că animalele vor fi „relocate în spații adecvate.

„În ceea ce privește relocarea animalelor, avem sprijin de la asociații de profil care ne vor ajuta cu transferul animalelor în spații adecvate…

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cât privește argumentele privind copiii și „bucuria” lor de a vedea animale, îmi mențin opinia că animalele în captivitate și în condiții odioase nu reprezintă nici bucurie, nici educație pentru copiii noștri…

Cred că ne putem educa și învăța copiii să iubească animalele și altfel decât în lagăr.” – declara primarul Andrei Carabelea (22 aprilie 2021).

Potrivit presei locale din județul Prahova, animalele de la Piatra-Neamț sunt relocate în această perioadă la alte grădini zoologice.

„La Bucov au ajuns deja doi râși, masculi, frați, de 6 ani, și doi ratoni, o femelă și un mascul.” – notează, astăzi, prahova-news.ro, care publică și imaginile cu cei doi râși:

Chiar dacă pentru unii a fost un demers sceptic și au fost multe critici, am conștiința împăcată că este cea mai bună decizie. În primul rând pentru animalele care vor avea șansa la o viață mult mai bună.” – primarul Andrei Carabelea (4 mai 2021).

Piatra-Neamț: Consilierii au decis! Parcul Zoologic va fi doar un parc

PUBLICITATE
SURSĂfoto: prahova-news.ro