ANI a găsit 4 aleși din Neamț în incompatibilitate sau conflict de interese


Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum şi posibila sãvârșire a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declaraţii precum şi a celor asimilate infracțiunilor de corupție în cazul a 24 foşti sau actuali aleși locali (10 primari, 5 viceprimari și 9 consilieri locali). Dintre aceștia, 4 sunt din județul Neamț după cum urmează:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

PUICĂ VASILE, Viceprimar al comunei Borlești, județul Neamț – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016) a participat la data de  28 noiembrie 2013 la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului local al comunei Borlești privind schimbarea din funcție a viceprimarului și alegerea sa în funcția de viceprimar.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 77, alin. (1)  şi (2) din Legea 393/2004.

ILIESCU MIHAI, Consilier local al comunei Agapia, județul Neamț – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului local al comunei Agapia privind arendarea pășunilor.
Ulterior adoptării acestei hotărâri, soţia persoanei evaluate a încheiat un contract de arendă cu Primăria comunei Agapia (durata închirierii fiind de 5 ani).
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. a), art. 77, alin. (1)  şi (2) din Legea 393/2004.

VÎNTU GHEORGHE, Consilier local în Cadrul Consiliului Local Agapia, județul Neamț – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În perioada exercitării mandatului de consilier local a votat pentru adoptarea a două Hotărâri ale Consiliului Local Agapia privind închirierea pășunii comunale Agapia, ulterior fiind încheiate două contracte de concesiune între Primăria Agapia și Asociația Crescătorilor de Animale Rachitis Agapia – Neamț, în cadrul căreia VÎNTU GHEORGHE deţine calitatea de asociat.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. f) şi  art. 77, alin. (1)  şi (2) din Legea 393/2004.

CĂPRARU PETRICĂ, Consilier local în cadrul Consiliului local al municipiului Roman, județul Neamț – INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. THEBA COMP S.R.L. (societate comercială la care persoana evaluată deține împreună cu soția sa, calitatea de asociat și funcția de administrator) a încheiat contracte comerciale de furnizare produse cu Primăria municipiului Roman, în temeiul cărora societatea comercială a încasat suma totală de 97.534,60 lei.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90 alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003.

PUBLICITATE